Workshop visit

Tutorials, examples, lessons

content


Műhely rovatunkban a virtuális tuning leggyakrabban használt alapfogásait mutatjuk be.

Minden kezdő tunernek kötelező olvasmány, rutinosaknak pedig ajánlott.

Ha hiányolsz valamilyen leckét, a tippek & trükkök & kérdések topikban érdemes kérdezősködnöd, vagy kérned a leírást.

Ha segíteni szeretnél, és írnál egy segédletet, e-mailben keress meg.


Fantomrajz rétegenként

12. 06. 2009

A legutóbbi VW Phaeton Plus fantomképemet nagyon módszeresen, alaposan készítettem el, hogy utólag szemléltethessem vele, hogyan készült. A 70 réteg nálam rekordnak számít, most sorban bekapcsolgatva megmutatom a munkamódszeremet. Fantomképrajzolás középfokon című leckénk következik.


Füst - Környezetbarát gumiégetés

01. 06. 2006

Semmiféle zajjal, káros anyaggal nem terheljük környezetünket, ha autónk gumiabroncsát csak virtuálisan füstöljük el. Hogyan? Nagyon egyszerűen.


Lexus lámpa II. - Saját szerv

30. 01. 2006

Korábban már láttunk egy példát arra, hogyan készíthetünk Lexus-lights stílusú hátsó lámpát szervátültetéssel. Pedig Lexus-lámpát létrehozhatunk a kép saját anyagából is, ahogy ezt Lukonc megmutatja nekünk.


Aszfalt - Az útépítők bibliája

12. 12. 2005

Ha egy autót saját háttérre szeretnénk tenni, akkor megesik, hogy nekünk kell megrajzolni az útfelületet, amin áll. Főleg, ha több autót akarunk egy képre tenni. Persze kereshetnénk, vagy készíthetnénk képet egy nagy aszfaltos felületről, de mindezt pár perc alatt saját kezűleg is megrajzolhatjuk.


Útvonalak II. - Mire jó ez?

20. 09. 2005

Azt már mindenki tudja, hogyan hozzon létre, alakítson, mozgasson GIMP-ben útvonalakat, ugye? Ha még nem, akkor irány az Útvonalak I. segédlet. A többiek vehetik a következő akadályt, az alkalmazást.


Hifi - Kreatív kopi&pészt

14. 09. 2005

Velocity csinált egy csomagtérajtó-nyitás és autóhifi tutorialt, nem éppen newbie-k számára. Szándékosan ziccer képpből dolgozott, mivel: ha talál olyan képet, ami nem ziccer, és jó minden hozzá akkor 1. megcsinálja pályázónak; 2. minden kezdő arra az autóra keresne rá. :)


Útvonalak I. - Bezier emlékére

06. 09. 2005

A GIMP-nek van egy nagyon hasznos, de elsőre kissé bonyolultnak tűnő eszköze, amivel sokféle VT-feladatot meg lehet oldani. Első segédletünkben az alapozunk - kezdőknek kötelező olvasmány.


Karbon II. - Saját szénbánya

02. 09. 2005

Velocity is írt egy Carbon tutorialt Photoshop-hoz. Nagy különbség az előzőhöz képest, hogy saját maga állítja elő a mintázatot, és rá is görbíti a felületre


Színezés II. - Fekete fény, matrica, plazma

19. 08. 2005

Van néhány trükköm, amit szívesen megosztok mindenkivel. Apróságok, és valamennyi kapcsolódik a színezés témaköréhez, ezért egy csokorba szedtem őket.


Bodykit - Rajzold magad!

16. 08. 2005

Haladó lecke következik. Nem részletezünk olyan fogalmakat, hogyan kell vonalat húzni, árnyékolást rajzolni, mintát torzítani - ezek majd külön segédletekben. De aki az alapokon túljutott, az Velocity leírása alapján már megpróbálkozhat saját rajzolt autójával.


gadgets

forum


A topic only in English