Fórum - Kallio kommentjei (3342)

2017. 09. 06. 21:33:56 (3)

Kallio

Há'de beteg ez te...=-O


Szerintem sakál.

2016. 09. 02. 12:09:13 (1)

Kallio

Eleve az, hogy Firebird örvendetes. Na de még hogy az egyik kedvencem is ever?! =-O Nagyon brutyó az átalakítása is. Tetszik, gratula hozzá!
Egyedül a képminőséget, vagy HDR hatást, vagy mit nem tudta még megszokni a szemem, de majd nézegetem még...:)

Akkor ez is verseny volt? Hányadik lett? Hol a többi kép? :O


Szerintem sakál.

2016. 09. 01. 19:42:56 (1143)

Kallio

Köszi, a te kommented sokkal hasznosabbnak bizonyult, bár kevesebbet röhögtem rajta, mint a MiKE tapasztalatlanságán. :-)

Igen ilyesmire lettem volna kíváncsi. Igazából az lenne a fontos, hogy az ember ezáltal csak másolni tanul, vagy ha mondjuk fejben részletesen el tudsz képzelni egy képet, akkor azt le is tudod-e rajzolni. Igaz művészi is lehet a dolog, mert ugye a fotózás is (csak a látott kép lemásolása) és az is művészet, ha a lemásolt dolognak van olyan jelentéstöbblete, amit az alkotó ki akart fejezni. :-) ...mondjuk, hogy mi a művészet, és mi nem az, az messzire vezető kérdés, amin bizonyára nálunk hozzáértőbb emberek rég óta vitatkoznak. :D

Nekem amúgy táborra biztos nem lesz sem időm, sem pénzem, legfeljebb ilyen 2-4 napos tanfolyamra.2016. 09. 01. 19:36:07 (1142)

Kallio

Úgy gondolom, amikor a rajz tanfolyamon lehettél volna, (de nem voltál) nyilván máshol-másról szereztél tapasztalatot, és arról be is tudsz számolni. Szóval leírhatod, milyen volt máshol lenni, mást tapasztalni, balagyféltekével rajzolni - mondjuk az fujjos, mert szétkenődik a papíron, és minden csupa agymaradvány lesz, plusz sluttyog...
..., érdemesebb inkább ceruzát használni. :-)

Minden esetre értékelem, hogy válaszoltál: 2 :-D2016. 08. 26. 21:11:36 (1139)

Kallio

Sziasztok! (vagy mi... februárban írtam utoljára kommentet, és ettől úgy éreztem, hogy ennyi idő után írok köszönést, noha eddig soha sem tettem :D )

Kérdésem lenne, amire hátha valaki válaszol.

Volt már valaki jobb agyféltekés rajztanfolyamon? És ha igen, mik a tapasztalatok?

A netet bújva eléggé sokat is találtam, egyik drágább és a másik meg rövidebb mint az egyik, amelyik nem az teljesen másik... Meg olyan fura ez az egész.


2016. 02. 07. 11:17:52 (3909)

Kallio

Idén április 28-án lesz Ferruccio Lamborghini születésének 100-ik évfordulója, ha addig nem is, de akkor mindenképpen szeretnék beküldeni "valamit".:-P
Remélem kihívás vagy pályázat is lesz az alkalomból. :-)2016. 02. 06. 22:29:08 (3907)

Kallio

Fúú de autók: Vehicular Manslaughter
Biztos vannak akik ismerik, én csak most találtam eme gyöngyszemet. Jelentem, elvesztem benne! :-) Gondolom rengeteg oldalról gyűjtenek, és osztanak meg képeket, és nem egy VT-t is láttam. Ami biztos, hogy jó ízléssel válogatnak fotókat...
...autókról...
...ööö...
...általában.
Biztos ide kellett volna beírni ezt a kommentet? O:-)


2015. 12. 06. 09:37:18 (7)

Kallio

Hát ezz...:D


Szerintem sakál.

2015. 12. 06. 09:36:41 (6)

Kallio

Hárman háromféleképp mutattátok meg, hogy lehet valami egészen gigabrutyót kihozni a Challenger-ből, amely autó egyébként (szerintem) túlzó méretei miatt nem a szívem csücske.
Sakál ide is.:-)


Szerintem sakál.

2015. 12. 06. 09:31:33 (16)

Kallio

Szeretnék csatlakozni az OMG-t érzőkhöz!


Szerintem sakál.

2015. 12. 06. 09:28:40 (6)

Kallio

Gratula, ez nagyon tetszik, különösen a lökhárító megoldás dob rajta. Idészi a régi klasszikus lökös toldatokat, mégis tökéletesen illeszkedik az új formába!;-)
A Challenger vezetője viszont nagyon fura szögben van, Úgy hat, mintha a jobb oldalon, vagy a sebváltón ülne. :-Z Értem, hogy az oldalazó mozgása az autónak valamerre taszigálja a sofőrt, de akkor sem stimmel valami.
Az kép megtekintése okozta élményből amúgy nem tud annyit elvenni a fenti baki, amitől Sakál alá csúszna.;-)


Szerintem sakál.

2015. 12. 06. 09:21:41 (5)

Kallio

Jó ötlet, szép munka! Én egy gyári tuning változatot néznék meg belőle legszívesebben, valami szép környezetbe helyezve... Ha időm lenne, biz' Isten meg is csinálnám... :-)
...,de nem lesz egyhamar.:'(>:o


Szerintem sakál.

2015. 07. 22. 20:15:05 (26)

Kallio

Jaj ne!=-O Álszerénységgel lettem bevádolva! =-O
Próbálom azért a munkáimat a saját legjobbjaimhoz mérni...:-)
...és itt most csúnyán alulmúltam magam. Nem is szeretném ebben a formában a kirakatban viszont látni.:-/


Szerintem sakál.

2015. 07. 21. 18:53:07 (23)

Kallio

Szép mezőny! Ha előre látom, hogy ennyi és ilyen kép érkezik, a sajátomat be se küldöm létszám tölteléknek... Úgyhogy mindenkinek gratulálok, bár változó arányban! :D
Elsőre nehéznek tűnt a pontozás, de rendező elvnek az esztétikai élmény és a gyurma modellből megmaradt formai megoldások egyfajta képzeletbeli átlagát véve, sikerült viszonylag rövid idő alatt egyértelműen eldönteni a sorrendet. :-)


Szerintem sakál.

2015. 07. 10. 21:42:33 (13)

Kallio

Én is hasonlót kérdeznék: Van esély hosszabbításra, vagy küldjem be azt a gyönyörű formát rejtő néhány vonalat, ami eddig kész? :D


Szerintem sakál.

2015. 07. 05. 13:18:42 (8)

Kallio

Pici aránytologatás megengedett? Pl. kerékjáratok mérete, első kerék előtti orr túlnyúlás rövidítése, vagy első kerék előre tolás...
Alapvetően jó a forma, csak eléggé "orrmótlan". Tudok olyan autót szupersport kategóriában, aminek az orra majdnem ennyire előre nyúlik, de már azon sem volt szép igazán ez a megoldás.

(( Amúgy a gyurma rövid 'u' szerintem. - bocs hogy megint kibújt belőlem a nyelvtannáci. :-P ))


Szerintem sakál.

2015. 05. 22. 22:29:49 (1)

Kallio

...nem volt öltetük Chevy-éknek a lökösre?:-/ Én egy új Stingray Corvette és egy Lexus LF-A lökhárítóinak szerelemgyerekét látom bele...:-D Mókás. A hűtőmaszk és a fényszórókat rejtő nyílás folyamatos csökkentése pedig kezd karikaturisztikus arányokat kölcsönözni szegénynek. A Fordnak a Mustang megújítása kicsit szerencsésebben sikerült, ezért hogy legalább képen egál legyen, virtuális segítségre szorul az ótó...


Na remélem, csak a kommentelés indul be nehezen, aztán VT-k jönnek majd bőven! :)


2015. 05. 09. 17:07:30 (5)

Kallio

Nem tudom, olvasod-e még ezt... Azért leírom. :)

Én is voltam így, hogy a kézi rajz totál torz lett, ilyenkor scan-elés után érdemes igazítani, helyre torzítani, amíg jó nem lesz, ugye a PS már nem köti a kezed. :P ...aztán lehet kidolgozni.
Meg annak idején még roobi mondta nekem, hogy szokott olyat is, hogy miután már megszokta a szeme megtükrözi a képet néha, mert úgy is fel lehet fedezni hibákat, torzulásokat.


Szerintem sakál.

2015. 04. 26. 09:35:22 (3)

Kallio

Egyik szemem sír, másik nevet, vagy fordítva... Minden esetre eléggé visszás érzés, hogy egy ilyen tuner VT-jének eleje csavarodik, másfelől pedig, hogy még egy ilyen hiba mellett is csúcsnak számító VT csak ennyi kommentet/pontot/csillagot kapjon...

De ami a legfontosabb, hogy állat, sakál, csillag! :)


Szerintem sakál.

2015. 04. 02. 20:51:30 (3905)

Kallio

Ma láttam ezt a Scirocco-t a Nagyvárad térnél. Milyen kicsi tud lenni a világ néha... :-)

Csak hátulról és oldalról láttam kb. 15 méterről, de azt láttam, hogy nem sufni-kókány autó, nosza, haza érve "google jóbarát"nak mondtam, hogy keressen nekem tuning Scirocco-t narancs színben, és azonnal meg is lett...:D Ahogy olvasom jó kis story-ja van.:)


2015. 03. 21. 21:42:33 (7)

Kallio

Tök állat, mégpedig a sakál fajtából! :) Szeretem a képeidet. Kár, hogy hozzám hasonlóan te is ritkán post-olsz. :-Z
Hibát nem szúrtam ki benne, csak a homályosság zavar, mert a szemem nem tudja elhitetni az agyammal, hogy produkálható ilyen látvány (mélységélesség) fényképezőgéppel. Ugyanaz a bajom, mint anno beatle Enzo-jával.
Egy kis finomhangolást még elbírt volna a kép a kihívásra postolás után, de még a megjelenés előtt.

Ilyen fényviszonyokkal még ugyan nem dolgoztam, de írok ide pár gondolatot róla, hátha elolvassa valaki és lát benne igazságot...
Az ember agyáról általában elmondható, ha egy fotót szemlél, hogy a legvilágosabb területeket figyeli leginkább egy adott képen, fotón, látványon. Ez fotós alapszabály, de VT-zéskor is érdemes figyelembe venni ezt. Itt a legvilágosabb a sárga fényszóró, de nem az az a részlet talán, amit leginkább érdemes vizslatni az autón. Érdemes hát úgy rendezni a kép fényforrásait, hogy olyan részeket emeljenek, hangsúlyozzanak ki a képen, amit az alkotó fontosnak, leginkább megmutatni valónak érez, vagy nagyon közel az ilyen területekhez, részeltekhez.


Szerintem sakál.

2015. 03. 21. 21:25:03 (5)

Kallio

De jó! :) Tetszik a típus választás.;) Faintos az összkép is, tetszenek a változások. Kivitelezésben látok pár apróbb hibát, melyek mind az oldalán lévő fekete betét területére korlátozódnak, ezért is tűnt fel... Igazán szét szórhattad volna az apróbb hibákat...:D
Tartalmilag nekem csak a típusidegen alkatrészek nem jönnek be. Gondolok itt a Lambo hátsó lámpára és a McLaren kipuffogókra. Túlságosan hozzá tartoznak azokhoz a típusokhoz, azt idézik azonnal, számomra zavaróak. Olyan érzés ránézni, mintha BMW vese lenne az orrán akár ennek az autónak, vagy egy bármi másnak, ami nem a bajor gyárból származik.

Javaslom, hogy ha legközelebb ilyen alkatrészek cseréjében gondolkodsz, próbálj olyan koncepció autókról lopni, amikhez hasonló nem volt a donor márkánál sorozat gyártásban, tehát nem emlékeztet a márka legismertebb típusaira. ;-)


Szerintem sakál.

2015. 02. 22. 10:09:33 (6)

Kallio

Szép mezőny! :)

Laki700 képe tetszik nekem is leginkább, de valaki szóljon már neki, hogy a kontraszttal vagy a csúcsfényekkel valami nagyon nincs rendben! :-Z

Nagyon jó a kép, de mikor először megláttam, azt hittem, elromlott a monitor.
Kipróbáltam PS-ben, hogy duplikálva a réteget a felsőt "Szendvicspozitív"-ra állítottam, és sokkal jobb lett, bár világosabb is, de vissza lehet sötétíteni a középtónusokat, vagy ami még egyszerűbb "Csúcsfények"-re állított világosító eszközzel a rendszám táblát különösen, és a legvilágosabb felületeket világosítani kell.
Illetve valami fura árnyék vetül az első felni jobb alsó negyedére, ami furának hat.


2015. 02. 10. 18:33:58 (7)

Kallio

Technikai megvalósítását tekintve a szememben ez egy kifogástalan kép. Persze benne van az a fajta hihetetlenség, amit az okoz, hogy grafikai úton szebb képet lehet előállítani, mint amit fényképezni tud a legtöbb fotós, de ezt még soha senkinek nem róttuk fel és nem is fogjuk. :)

Hanem, amit mindjárt írok, azért bocs, ez a vissza nem tartható nagyon szubjektív véleményem lesz az autó formáját illetően... Ami nem tetszik. Valahogy a koncepcióhoz képest a gyári verda, mintha magasabb, vagy kevésbé széles lenne, amely hibát az optikai tuning tovább súlyosbít azzal, hogy lefelé toldva még magasabbá teszi az autót. Ettől nem az lesz, ami. Ez már gyárilag is egy komoly gép, és csúcs technikát képvisel, így viszont, amit a gyáriak rontottak és az optika súlyosbít játék autó szerűvé válik számomra. Más szavakkal, mintha egy Ferrari, McLaren vagy Lamborghini kapta volna ezt a kitet, ami inkább egy Civicre vagy Accordra illene... Egyszóval komolytalan...
...számomra.:-Z

Ettől még sakál, meg minden...:-)


Szerintem sakál.

2015. 01. 24. 14:43:32 (2)

Kallio

Na neked is eltelt majd öt év, hogy beküldj egy újabb VT-t.:D Sebaj.
Ez elég jó lett.:D Az ötlet, kivitelezés és a változások is tetszenek.
Nagyon szemet szúró hibája nincsen. Néztem egy ideig, de belekötni csak egy dologba sikerült... És nem trollság akar ez lenni...
...a piros felirat kissé gáz.:D Nem tartalmilag, hanem küllemét tekintve. Egész másképp kellett volna. Egy feliratnak akkor van létjogosultsága, ha valamit emel a képen, akár tartalmilag, akár küllemét tekintve, de ez itt esztétikailag ront rajta, ráadásul nem ad hozzá a tartalomhoz sem, mert az autó neve ugyanaz, az látszik a kép alatt szép hvtm zöld színnel.
Javaslom, küldd be újra felirat nélkül, vagy esetleg egy stencilezett betűtípussal kellene megpróbálni, ami kisebb.
...vagy izé. Érted!:)

Na remélem, látjuk még VT-det, ztán a következőt ne 2020-ban küldd! :D


Szerintem sakál.

2015. 01. 24. 14:13:58 (4)

Kallio

OFF: én mindig itt.:D Mikor, mire jut idő... Ha VT-zni nem, akkor fórumozni, ha arra sem, akkor csak nézni VT-ket, csillagozni és olvasni kommenteket...:-P Akkor van gáz, ha már ezekre se jut szabad idő kapacitás. De olyan ritkán adódik.:-)


Szerintem sakál.

2015. 01. 22. 20:33:47 (2)

Kallio

Te újra itt! Hurrá! :D Jó kép lett, nekem eléggé tetszik. Egyedi, de már érettebb a forma, mint a régi képeiden. Sikerült a saját stílusodat tovább vinni. :) Akkor, ahogy írtad, állj neki új képnek! ;-)


Szerintem sakál.

2015. 01. 20. 19:11:28 (67)

Kallio

Nem hibrid, de nem is V8... Mi értelme így?:-/ Henger hiányos. Nem Ford GT már ez így, hanem legfeljebb Ford T...:D Inkább lenne hibrid V8.

Na azé'...
...a hangja így is érdekelne.2015. 01. 13. 20:02:44 (56)

Kallio

A Netcarshow képeiből tájékozódva:

Az új Ford GT felülről meseszép...:O
...minden más szögből ultra-ronda, széthullott forma.
Elölről, mintha olyan mintha a formatervezőnek a lökösnél elfogytak volna az ötletei és egy béna NFS Carbon autosclupt alkatrész lenne, hátulról, meg egyszerűen borzasztó a kipuffogó és a hülye formájú lyuk miatt.:-/

Az Acura mintha magasabb lenne, mint koncepció korában.

A F-150 Raptor viszont szebb lett, mint volt, pedig már eleve nem volt egy ronda terep-pickup.

A Hyundai Santa Cruz Crossover-t említeném még meg, aminek nagyon jó formái vannak, ez is megérne egy olyasmi arány átrendezést, mint amit a Jaguar terepjáróval csináltam... :D

A kedvenceim a Mustang és az Infiniti Q60 voltak.:-)2015. 01. 01. 10:09:36 (10)

Kallio

Ez de jó! :) Még nem is láttam. Szép lett!


Szerintem sakál.

2014. 12. 25. 23:04:39 (41)

Kallio

Boldog Kalácsot Nektek! Remélem mindenkinek jól odatojt a fa alá a Jézuska! ;-)


2014. 11. 23. 18:06:22 (6)

Kallio

Nna... A VT kész, de nem találtam hátteret. xD


2014. 10. 31. 22:36:36 (54)

Kallio

Ja és még az jutott eszembe, hogy mi lenne ha:

Viktorkáék benyögnék, hogy: "Oké na, nem lesz netadó na. Jó-e? Örültök-e na? :-P"

A tömeg válasza: "De jó...=-O Sikerüüült! Kösziii!:D"

Viktor király hátsó gondolata: "Úgyis a többszörösét fizetitek meg a többi adó által. Muhahahaha! >:>"

És máris úgy lettünk pofán kúrva, hogy még meg is örülünk is neki.xD Azért ez zseniális, nem? Meg ugye az is varázslat, hogy úgy értek el újra 2/3-ot, hogy:
a., Több százezer(!!) szavazatot vesztettek, holott már 2010-ben is csak épphogy megvolt.
b., Én nem ismerek olyan embert, aki vállalja, hogy rájuk szavazott. :D Pedig elvileg minden három ismerősömből 2 kellene, hogy legyen, vagy legalább minden második. De nem így van.;-)

breaking news: és tessék, most olvasom, hogy Orbán meggondolta magát. Örülünk? - hát igen, annak, hogy végre volt összetartás. Aztán meg én a magam részéről egyetértek azokkal, akik azt mondták, hogy ez az egész balhé arra volt jó, hogy valami fontosra most ne figyeljünk...2014. 10. 31. 20:26:46 (53)

Kallio

Nem biztos, hogy egyet nem értesz, hanem lehet hogy félre... Engem az dühít, hogy sokkal fontosabb dolgok miatt nem megyünk együtt az utcára, de emiatt meg igen. Persze a net az mindenkit érint (más dolgok is, csak sokan nem látják, mert közvetett a dolog). Barátnőm azt mondta, hogy volt a dologban egy "utolsó csepp a pohárban" - feeling, ami bizonyos szempontból igaz is lehet, de ha nem a net lett volna, hanem a gáz, villany, akármi, akkor nem történt volna semmi, mindenki maradt volna otthon.
Röviden tömören az zavar, hogy az internet enyhe drágulása a legérzékenyebb pontunk. Tényleg ez a legfontosabb problémája az országnak? O:-)
Az a része nekem is tetszik, hogy pártsemlegesen megmozdult rengeteg ember ez ellen az idióta kormány ellen, ebben tök egyetértek.2014. 10. 30. 19:56:39 (51)

Kallio

[dühöngés]
Mindenhonnan ez a netadós baromság folyik. Az már lerágott csont, hogy ez egy sokkal nagyobb balhé helyetti cirkusz a népnek, de csak én érzem úgy, hogy ez a kormány már többszörösen elkövetett annyi szarságot ellenünk, melyek miatt bőven többször is utcára mehetett volna nem ennyi, de kétszer-háromszor ennyi ember is tüntetni, de nem... Velünk bármit meg lehet csinálni, bármennyi pénzt ki lehet venni a zsebünkből, de 700 Forint plusz a netért már nem fér bele...O:-) Ha a tisztálkodási szerek ára nőtt volna ugyanennyivel (nő is, csak nem ilyen mértékben), vagy a kenyér, vagy bármi, az nem baj. Csak a net... "A drogunk"...:-/
Én leszarom a netadót, de a kafetéria adótartalma több, mint 15%-kal fog nőni, az többszörösét húzzák vele ki a zsebünkből, de ugyan már...:D Az idióta munkatársam azért hülyéz le, mert nem mentünk netadó ellen tüntetni. A pofám leszakad.:D
[dühöngés vége]


2014. 10. 25. 20:22:35 (3)

Kallio

Sehol egy Firebird? Indulnom kellett volna...:-/
A 2/3 lámpamegoldása viszont tetszik.:-)


2014. 09. 28. 11:33:45 (2061)

Kallio

Értem, amit írsz és végül is attól, hogy van kettő, három, akárhány magyar oldal, még a háttérben FB-on, Skype-on (anno MSN-en) meg tudtak maradni a régi kapcsolatok a tunerek között így végül is a közösség egy maradt. És ezzel együtt az a közösség fel is nőtt...
Az utánpótlásnak nehéz dolga van, mert ha megnézzük azokat a VT-ket, amik 2006-ban jelentek meg, amikor én kezdtem... Még annyira nem voltak csilli-villik, a nagy részük kissé esetlen volt, ömézing rifleksönz még kanyarban sem volt. Most viszont, ha kezdő tuner lennék és meglátnám a TOP 100-at komolyan elgondolkodnék, hogy beküldöm-e az első VT-met, ami ezek mellett nevetségesnek hatna. A múltkor végignéztem az elejétől a saját képeimet és rengeteg van köztük, amitől ma már hányinger kerülget.:D
Szóval a mostani színvonalhoz nehéz felzárkózni. Ez az egyik dolog. A másik meg, hogy , akik új VT-sek lehetnének valószínű más, könnyebb szórakozás irányába indulnak el, mert ez azért nehéz hobbi, és időigényes, és ma már nincs is meg az a varázs, amit akkor érzett az ember, mikor megjelent a VT-je és 20-30 csillagokat kapott az első nap, és ugyanennyi kommentet... ( pl. Három csillagra volt jó a Jaugarom, ami szerintem semmivel sem gyengébb a 83 csillagos Ferrarimnál.:D )
...ez meg szószaporítás, amit írtam, mert meg nem old semmit...:-/2014. 09. 26. 14:31:53 (2057)

Kallio

Nekem még mindig az a véleményem, hogy a kb. 15 millió magyar ajkú emberre elég 1 VT oldal is. Nincs értelme egymás konkurenciáinak lenni.:)
Azt a sok időt, energiát, stb-t, amit a JVT és a VTArt készítői belefektettek abba, hogy a saját útjukat járják, és jobban csinálják, mint a másik két oldal és ezzel széttépjék a tuner-tásadalmat, inkább arra kellett volna fordítani, hogy egybetartsuk azt... Ezt szépen be kellene látnia mindenkinek, de akkor sem tudom, hogy van-e még lehetőség, arra, hogy helyreálljon a dolog.
(...nekem is most arra van időm, hogy néha megírjak egy-egy kommentet, meg esetleg befejezzek egy VT-t a sok elkezdett közül.)2014. 09. 24. 20:01:33 (2055)

Kallio

Láttam, tegnap villanyoltogatós hangulat volt... Úgy beírtam volna, hogy én még igen, olvasom, csak ritkán írok.
Viszont tök jó lenne, ha lehetne kommentelni a napi hírhez. Ezt már régen akartam írni, vagy talán már írtam is. Nem tudom, nehéz-e megoldani, de kb. úgy gondolom, mint a facebook postoknál... Szerintem közvetlenebbé tenné a hvtm-et.

A többi hazai vt oldallal mi a helyzet? Azokat viszont sosem olvasom.:-[


2014. 09. 24. 19:52:27 (8)

Kallio

Fúúú...:O


Szerintem sakál.

bigyók

fórum


CarToonCard autóskártya a hvtm.hu tunereitól. NEKED