Fórum

haladó szint

Honda S2000

Honda S2000

VTM01 (121)

2008. 02. 06.

Ezt a Hondát nem akárhogyan lehet tuningolni: csak saját formákat akarunk rajta látni. Tehát nem a C+P technika tilos, hanem más, már létező formák utánzása is. Kiegészítő alkatrészeket rámásolni szabad: jöhet a felni, kipufogó és mindenféle márkafüggetlen aerodinamikai kiegészítő, valamint a kütyük a beltérbe. XXXL

Nevezett: 14

Elfogadva: 14
2008. 03. 12. 17:17:12 (150)

ez naygon álat kocsi ;-);-);-)


2008. 02. 23. 20:50:39 (149)

proteam

még megkérdezek pár külsőst is, pár dologról
(csak, hogy tájékozódjak - nehogy egyedüli véleménnyel fafej legyek :-D)


Szerintem király.

2008. 02. 23. 20:48:55 (148)

proteam

hmmmm... egy baj van ... ... de inkább majd mailben (vagy ha aktuális lesz) :-(


Szerintem király.

2008. 02. 23. 20:41:57 (147)

proteam

beatle, MiKe - sorry, mert talán ti is félreértettétek ;-)
Mint a hozzászólásból látszik, mert le is írtam ; engen nem cseszett fel a 0pt, biztos meg volt a helye. Nem ellenetek irányult (Isten látja...), csak hát pl. ti is adtatok 0-t. Felhozódott, hogy a 0pt-okat eleve törölni kellene, mert nem fair.
A kommentel csak azt akartam bizonyítani, hogy "mindegyikünk" kapott már 0pt-ot megérdemelten, vagy nem - tehát a 0pt-ot se phareck se más ne tekintse egyedi esetnek. Igaz itt kirívó egy kicsit a környezet, de lesz még bőven 0pt-os VT az idényben. (és nem csak tőlem 8-) )


Szerintem király.

2008. 02. 23. 11:45:50 (146)

Hammer

elmondom, mi lesz most, miután úgy érzem, hogy elég sok véleményt ütköztettünk, ötletetet megvitattunk.

- a kihívás pontozási módszere jó, ahogy van, és így marad
- a kihívás szabályai jók, és így maradnak
- ez a futam így marad

DE! van egy remek szabály a kihívásnál, amit ezután a sokkal kiterjedtebben és szigorúbban fogunk értelmezni. ehhez nem kell VB, nem kell a tunerekkel megszavaztatni. tavaly is így váltottunk értelmezést, amikor lemondtunk róla, hogy az eredetivel összevetésben a psd-t használjuk.

melyik ez a szabály? ez:
8.5 A pontozás végéig óvás csak e-mailben, a fórumról kimoderáljuk az ilyen jellegű kommenteket.

mi ennek a szabálynak a szelleme, mi a célja? az, hogy a pontozókat ne befolyásolja az óvás, ne gondolják azt, a megóvott VT-ről, hogy "ez úgyis ki lesz zárva, nem pazarlok rá pontot vagy éppen elpazarlok rá egy tizest, mert túl sok a pont, nem tudom kiosztani".
szoktam is írni a fórumon, hogy minden VT-re adjatok pontot, mintha szabályos lenne, ha nem az majd a végén derül ki.

eddig ezt a szabályt csak a fórum moderálására használtuk, mától fogva, viszont gyakorlatilag az önbíráskodó pontozók ellen is bevethető lesz. minden kihíváson. (én át szoktam nézni a pontokat, ha kirívó eset van, észreveszem).
egy hiányossága van, nincs leírva benne szankció az önbíráskodó ellen, de ez szerintem magától értetődő: töröljük az általa adott pontszámokat.

újra megismétlem a személyhez szóló kérést/jótanácsot:
proteam - ami VT-re pontot tudsz adni, azokat úgy pontozd, hogy szabályosak. ha szabálytalannak tartasz valamit óvj!
phareck - ragaszkodj jobban az alaphoz. ez egy verseny, kötöttségekkel, és ezen kötöttségek közt kell a legjobbat produkálni. (amúgy melyik verseny nem ilyen?)

végül még egy kiegészítés: vannak, lesznek olyan kihívások, amelyeken olyan megkötés van, amelynek a teljesítése nem bináris, (megfelel/nem felel meg), hanem pontozási szempont. ilyeneknél természetesen a pontozónak magának kell eldöntenie, hogy a VT mennyire felelt meg a szempontnak!

uff, én beszéltem. részemről téma lezárva.


Szerintem sakál.

2008. 02. 23. 11:14:46 (145)

beatle

Ezt meg már meg se említettem, mert úgy gondolom proteam kolléga tudja, hogy a pont - főleg egy erős mezőnyben - nem feltétlenül egyenlő a sz@rral.2008. 02. 23. 10:54:31 (144)

MiKE

OFF: A kialakult vitához sokat már nem tudok hozzátenni, csak egy megjegyzés a tavalyi 5. futamról (Dodge), ahol proteam 4 tunertől (köztük tőlem) kapott pontot: Az egy nagyon erősen korlátozott futam volt, és a VTM mezőny ilyen feldattal tulajdonképpen hibátlanul birkózott meg. Nem voltak ott hibás vagy rossz VT-k, ezért még a szokásosnál is erősebben befolyásolta a pontozást a tunerek szubjektív véleménye. Az volt a döntő, hogy kinek melyik tetszik jobban. Négyünknek a Tiéd tetszett legkevésbé, de az a pont nem jelenti azt, hogy szerintünk kukába való a VT-d, csak épp a többi jobban tetszett. Szerintem nincs ebben semmi "érdekes".2008. 02. 23. 10:43:52 (143)

beatle

Ha már megkérdezted leírom a véleményem, bár hogy mit tennék azt nem tudom, de nem tetszene ha pontot kapnék egy olyan képre, ami nem annyit ér. Még az említett tavalyi Citroen futamon is csodálkoztam volna ha pontot kapok, pedig ott jóval drasztikusabb volt a változás az alapképhez képest. (Proteam mégis 3 ponttal jutalmazott.) Így utólag belátom, nem csodálkoztam volna ha kizárásra kerül.

De itt akkor sem találom elegánsnak a pontot, főleg, hogy szerintem simán felismerhető phareck képén az alapkép. Megmaradt az eredeti háttér egy jó része, a belső is egyezik, csak kicsit el lett tolva és torzítva. Én teljesen szabályosnak látom és szükségesnek is az ilyen VT-ket, hiszen unalmas lenne nélkülük a mezőny. És ha már meg volt engedve az átalakítás, akkor miért ne?

MIndenesetre pharecknek akkor is azt ajánlom, hogy ha ennyire átalakít (és tegye csak nyugodtan), akkor is valamit mindig hagyjon meg az alap autó formájából, hogy ne csak mi, hanem még a vak is lássa, hogy abból készült. :-) Most pl az autó oldalán lévő tükröződéseket meg kellett volna hagynod, vagy csak torzítani rajta és semmi probléma nem lett volna. (Bár ha rajtam múlik így sem.) Van még 9 futam, ledolgozhatod a hátrányt. (Nekem is meg kellett tanulnom, hogy legyek szabályos úgy, hogy mégis drámai legyen a változás egy képen.) Ez a pontozás már úgyis így marad, ami egyébként szabálytalan nem volt szerintem, de fair sem.

Proteam te pedig szerintem ha baráti hangulatban szeretnél itt jót versenyezni, akkor ne így add elő. Ha szabálytalan egy kép, akkor majd kizárásra kerül (vagy nem). A VB-be szerintem úgyis be leszel válaszva, ott majd hozzájárulhatsz az ilyen szankciókhoz. Meg fehozod itt, hogy ki mikor adott neked pontot!? Igenis akkor nullát adtam, mert abban a mezőnyben a kiosztható pontok mennyisége miatt a tiéd nekem abban a mezőnyben annyit ért és kész. Soha senkit sem pontozok le érdekből, vagy bármilyen szubjektív okból kifolyólag. Nem az én hatásköröm ebben bíráskodni. Bár tavaly az volt, mert VB tag voltam, de ott is elég toleráns voltam. Persze kell hogy valaki szigorúbb legyen, de ennyire azért nem.

Összegezve: ne így srácok! Se az egyik, de főleg ne a másik!2008. 02. 22. 19:41:54 (142)

Hammer

kiegészítem: ha pharecken kívül más is ennyire elszakadt volna az alaptól, és ennek ellenére nem nullát kapott volna proteamtől, akkor is megóvnám, manipulatív pontozás miatt.


Szerintem sakál.

2008. 02. 22. 19:39:29 (141)

Hammer

nem reménytelen, és ez a pont nem indokolatlan volt. ha mondjuk phareck egy olyan képet küldd be, mint pl. beatle, és arra kap nullát, azt nekem se tudná megindokolni senki.


Szerintem sakál.

2008. 02. 22. 19:37:31 (140)

kukori

Akkor, mint látom, teljesen reménytelen bármi ellen fellépni, ha van VB, ha nincs. Akkor ezt úgy értelmezem, hogy legközelebb szívem joga lesz egy ilyen szintű képre pontot adni és jogosan, ha véleményem szerint valami baj van vele. Ezzel akkor élnék is a továbbiakban, ha ez elfogadható magatartás.

Hiába van egy állásponton a többség, valami kifogás mindig akad, de ha a "másik" oldalon van ilyen kifogás, akkor mindig a szabályzatba takarózunk, ami lássuk be kissé hiányosnak bizonyult. Tehát, ha én ragadok ki egy részt az idevonatkozó dologból, az nem az, ha a más véleményen álló (jelen esetben Proteam és Te), akkor pedig igenis. A szabály értelmezéssel van a agond, vagy mással? Mert eddig elég egyoldalúak és ködösek voltak a védések, pedig a vádak világosak és egyértelműek. Nehéz bízni így egy rendszerben, ha a többség akarata ellen is dolgozik.

Részemről befejeztem, túl sok a hozzászólás már.


2008. 02. 22. 18:18:31 (139)

Hammer

nem tudom, hogy ezt erre az esetre javasolod-e, vagy általában.

ha erre az esetre, akkor azt kell mondanom, hogy nincs olyan szabály, ami alapján a VB így dönthetne, és a VB sem hozhat ötletszerűen döntéseket, csak a szabályok mentén

de ha esetleg lenne ilyen szabályváltoztatás, akkor sem alkalmazhatnánk visszamenőleg. (naná, aztán majd az új szabályok alapján átkavarjuk a korábbi évek sorrendjét is...)

ha arra gondolsz, hogy az évedban így számoljunk, és a VB ezt mondja ki, akkor az a helyzet, hogy ez egy szabályváltoztatás, ami szintén a nem VB hatásköre. amíg egy szabályváltoztatással nem ruházzuk rájuk.

a kiírás V.9 pontja alapján amúgy megváltoztathatjuk a szabályokat, a versenyzőkkel egyeztetve. meg lehet próbálni, de nagy összegbe fogadnék, hogy ez a módosítás nem menne át. (pl. én is ellene szavaznék, és már nincs meg az egyetértés)


Szerintem sakál.

2008. 02. 22. 18:11:10 (138)

Hammer

azért erre a kommentre válaszolok, mert ebben látom érdemi előrelépésre utaló legtöbb jelet egy helyen (ami részben máshol is megvan, csak nem így összeszedve)

1. az, hogy a VB-t késve hozom össze, nem kell(ene) hogy gondot okozzon, ha menet közben jött volna óvás, akkor megvártuk volna az eredményhirdetéssel a döntést. volt már ilyenre példa, amikor a VB késve döntött

2. az óvás az eredményhirdetésig, az nincs ugyan leírva, de a VT-kre vonatkozik, mivel a pontozást addig nem láthatjuk. a pontozás óvására nincs külön szabály, de szerintem ezt nem kell leírni.

kiegészítés 1: igen, sajnos időnként kiderül, hogy vannak szabályozatlan kérdések, aztán ha szabályozzuk, akkor meg megy a sírás, hogy túl sok a szabály.)

kiegészítés 2: valójában volt már rá példa, hogy eredményhirdetés után zártam ki autót, és ezután is így lesz különösen durva, de csak utólag kiderülő esetekben, mint pl. a lopott VT, VT-alkatrész vagy ha kiderül, hogy nem az a tuner csinálta a VT-t, mint aki beküldte. vagy nem egyedül, mint ahogy erre már volt példa. (ezek egyértelműen, vitathatatlanul durva szabálytalanságok)

az olyan vitatkozós óvásokra vonatkozik az óvás határideje, hogy belefér a kihívásba vagy sem, hogy az alapot használta-e vagy sem. legközelebb, majd beleírom ezt is a szabályokba, év közben a VTM-en csak a résztvevőkkel egyeztettve mehetne, és nem tudom, átmenne-e rajtuk.

megoldás?
kérdezzük meg, mit tenne beatle, vagy Jakusa, ugyanis az ők tavaly a Citroën kihíváson elég sok tunertől kaptak sokkal kevesebb pontot a túl szabadon értelmezett alap miatt, mint amennyit abszolut értékben, versenyen kívül ért a VT-jük.
illetve nem is biztos, hogy meg kell kérdezni, elég csak megnézni, mit tettek: a következő futamokon jobban tisztelték az alapképet, és VT-vel mutatták meg, hogy mit tudnak. no komment


Szerintem sakál.

2008. 02. 22. 17:47:15 (137)

proteam

Egy gyors dolgon azért még átfutok, hogy helyre kerüljenek a dolgok.
Ez senki ellen nem szól, csak egy kis VTM történelem.
2007 a lenti versenyeken az alábbi pontokat is kaptam:
(a nem "éredekeseket" nem írom)
vtm 1: gabesztől 0pt-ot, conkitól 0pt-ot kaptam.
vtm 4: gabesz 1pt, goodie 0pt (van akitől 7pt-ot kapott a VT-m !)
vtm 5: Hammer, Mike, kallio, BenTlor - 0pt
v m 6: beatle, Goodie - 0pt

(sőt két éve még talán rosszab volt a mérleg párszor)
Nem vertem meg egyiküket sem ezután ;-), de nem is reklamáltam.
Nem is akarok haragudni.

És ezek csak az én kapott pontjaim. Ettől függetlenül persze sokan kaptak még sokszor 0pt-ot egy szavazáson, ez eddig is természetes volt, biztosan lehetett volna kicsit vitatni mindet. Munka van vele, van nála lentebb végzetteb, stb... De mégsem.
A legmagasabb törlését viszont tényleg nem értem.
Aztán most már tényleg kiszállok, Hammer kérésére is.


Szerintem király.

2008. 02. 22. 17:13:39 (136)

A VB megfontolhatná ,hogy a egy legmagasabb pontszámot és egy legalacsonyabb pontszámot töröljünk .Ezzel ki lehetne szürni az ilyen eseteket.Valoszinüleg a sportokban is a hasonlo elfogultságok végett találták ki ezt a szabályt


Szerintem sakál.

2008. 02. 22. 17:04:01 (135)

proteam

Persze hogy jó ha szól bárki is. Nem lesz legalább egyhangú a huzavona és több ember álláspontját láthatjuk.

Egyébként akkor elcsesztem =-O
Mert épp KiVi te voltál akit a VTM bizottság 1. jelöltjének állítottalak tegnap.
Sorry :-[ . De szerintem a lentiekből is látszik, hogy nem véletlenül és ezzel is igazoltad, hogy ilyen emberekből kell felállítani a csapatot.
(most új jelölés lesz, akkor ne jelöljünk??:-()
na ezt most jól összenyaltuk...:-)

Kicsit azért korrigállak. Nem nézem más szemmel a VT-ket, csak hasonló esetekben volt pár kirohanás. És akor sem a VT ellen, hanem a helyzet ellen.


Szerintem király.

2008. 02. 22. 16:49:18 (134)

kukori

Tényleg jó megoldásnak tartom, ha Proteam is részt venne a VB-ben, mint "másképp gondolkodó", mert árnyaltabb és hivatalos képet kapnánk a jövőben esetlegesen felmerülő esetekről.


2008. 02. 22. 16:47:06 (133)

kukori

A sorrend módosító hatását nem vizsgáltam meg, természetesen Hege kolléga gépéről nincs negatív véleményem (a pontozásomat hajlandó vagyok nyilvánosságra hozni, mivel printscreen-elve van. Ebben Hammer gépe is dobogós nálam, amúgy, tehát nem csak én látom "máshogy" a VT-ket...) és nem is akarnám szándékosan lejjebb lökni, erről nem volt szó. Csupán a pont, mint nem realisztikus értékelés átgondolásáról szól a fáma.


2008. 02. 22. 16:42:18 (132)

kukori

"...versenybizottságot, melynek feladata a vitás kérdések rendezése, a szabályértelmezés és az óvások elbírálása."

Sajnos egyéb okok miatt most a szabályzat nem ad lehetőséget az orvoslásra, mivel hiányzik a fő intézmény, a VB, ami ilyen esetekben döntést hozna. Ezzel a késéssel a szabályzat szerint az óvás lehetősége az első futamról kiesett (mivel megtörtént az eredményhirdetés), így nem világos, hogy mi alkalmazható, erről nem szól a szabályzat, ilyenkor kell áthidaló megoldást találni. Kérdéses ezen az egy futamon maga a szabályzat használati módja, mivel épp maga a szabályzat nem teljesíti a benne foglaltakat!!!

A szabályzat kismértékű fejlesztése véleményem szerint elkerülhetetlen, a VTM résztvevők egyetértésében, vitás, vagy a tapasztalt hiányos esetekre.

Mint lentebb említettem, Proteam pontozása nem csaló pontozás, hanem súrolja a tisztességtelen pontozás kritériumát, de ezzel egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy teljességében tisztességtelen, hanem hogy a szankcionálás megkérdőjelezhető jelen esetben. Más megoldás, mint szervező?2008. 02. 22. 16:29:29 (131)

Uram, Ön jól fogalmazott :-D
Gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e, mert már így is sok fogyott a virtuális tintából, de végül is én is részt veszek a VTM-ben, és ha már az öregségre hivatkozunk, akkor én vagyok itt a legöregebb (még Hammernál is öregebb :-P, bár nem biztos, hogy bölcsebb).
Az én véleményem szerint bárki hangot adhat nemtetszésének, de annak megvan a maga módja. Jelen esetben itt az óvás lenne az. Mégis, hogy némi igazat adjak a másik félnek is, nem csak magát a VT-t kell pontozni, hanem azt is, hogy a kiírt feladatot hogyan oldotta meg a versenyző. Ettől függetlenül itt erősnek éreztem ezt a fajta pontozást.
Proteam, eddig is tudtam, hogy te más szemszögből nézed a VT-ket, mint a többség, és ez jó, mert így színes a világ. Többek között (még ezen vita megkezdése előtt - és ezt még most is tartom) téged is jelöltelek a VB-ba (ahova remélem, hogy én idén nem kerülök be), hogy lehetőséged legyen dönteni, a többiekkel együtt, és ne csak mérgelődj feleslegesen (ez persze még így is bekövetkezhet).
Remélem, nem bántottam meg senkit, és a hangnem is OK volt.2008. 02. 22. 16:29:28 (131)

proteam

jó nagy katyvasz lenne (egyébként én is utánaszámoltam milyen variációk lehetnek)
Egy konzíliumot esetleg majd megér valami csöndes délutánon (mail / MSN) az ilyen pontozás lehetősége, vagy az óvása.


Szerintem király.

2008. 02. 22. 16:22:47 (130)

Hammer

teljesen érthető, és higgadt volt.

idézek tőled, mert nagyon jó meglátás: "azért vannak a szabályok, hogy megvédjék a tunerek jogait"

csak egy valamit szeretnék kérdezni? milyen szabályt sértett proteam pontozása? (akár a kihívás, akár a VTM szabályai közül) mert ha megmondod, akkor az alapján meg lehet óvni, a szabályok szerint , és a VB-majd dönt, a szabályok szerint .

anélkül miről beszélünk? "méltányosságból" vegyük el a proteam által kiosztott pontokat? milyen alapon? közfelkiáltással?
nincs ilyen a szabályok közt, amiket pedig a nevezéssel, mint ráutaló magatartással elfogadott minden induló.

egyébként meg mit is jelentene ez? azt, hogy hegét háttrébbsoroljuk egy hellyel. (hogy is van ez, a védjük a tunerek jogait?)
(gabesszel is pontegyenlőség lenne, de a négyzetösszeggel még így is elöl maradna)


Szerintem sakál.

2008. 02. 22. 16:09:53 (129)

proteam

Ez már kicsit konstruktívabb. THX. ;-)

Egy tényt ezért szögezzünk le és ezzel is világosítunk még: vannak szabályok,
de az adott vitatott kérdésre nincs szabályozás. Nem véletlenül nem született meg eddig. Ezért nehéz a VB-nek dönteni, hogy be van-e tartva egy olyan szabály ami nem létezik és csak szemlélet kérdése. Ez megítélés kérdése csak. És mivel a bizottság és tunerek nagyobb része arra hajlik, hogy engedjük át az ilyen óvást, ezért boritékolható hogy nem lesz szankció.
Egyébként elfogadom, hogy nem nagyon lehet mást tennie a VB-nek.Szerintem király.

2008. 02. 22. 16:04:48 (128)

kukori

Remélem érthetően és normálisan fogalmaztam.


2008. 02. 22. 16:02:12 (127)

kukori

Én is összefoglalnám a tegnapiakat röviden:

Ha valaki "tisztességtelenül pontoz", az számomra nem jelent egyet a "csaló ponzotás" kifejezéssel. A magyar nyelv igen árnyalt és megkülönböztethető a két kifejezés, azt gondolom.

Pro és kontra:

1. Én azért háborodtam fel, mert úgy gondolom, hogy azért vannak a szabályok, hogy megvédjék a tunerek jogait, minden esetben. A fennforgó sajátos pontozásról az önbíráskodás szó jutott eszembe és megjegyzem, nem csak nekem. Az óvás intézménye pont az ilyen jellegű esetekre lett megalkotva, mint törvényes eszköz. Az most részletkérdés per pillanat, hogy a VB nem állt fel időre, de ezt nem is feszegetem, sok más dolga is volt Hammernek.

2. Adott volt egy futam, amelyen ugyan nem maga a CP, mint alkotó megoldás volt tiltott, de kvázi igen. A kikötés az volt, hogy új formákat akarunk látni, tehát gyakorlatilag CP Free futamnak nevezhető. Az itt szintén részletkérdés, hogy a sok kis CP-darabból is lehet sehol máshol nem látott formát összehozni/rajzolni, stb.
Ez számomra nem jelenti azt, hogy néhány műanyag kiegészítő készítése volt a cél, ami egyedi, mivel a Honda Accord kihívás, ami erről szólt, pontosan megfogalmazta az ilyen igényt. Itt ez nem volt, sem a kiírásban, sem a fórumrészben később.
Innentől fogva nyilván teljesen szabályos, ha valaki egy komplett új formát alkot , mivel ez nem ütközik a kiírással!

Ezúton szeretném kérni méltányossági alapon legalább, ha már az álláspontok nem közeledtek jelentősen, hogy az adott pontozó pontjait jelen esetben töröljük, a tisztesség és a szabályok meg nem szegése értelmében. Tegnap megtárgyaltuk a következő ilyen esetekre vonatkozó helyes eljárást, de azt mégsem várhatja el senki, hogy egy meg nem oldott dolog miatt valaki már eleve hendikeppel induljon! Részint megértettem Proteam hozzáállását, de ezt is túltárgyaltuk, hogy erre vannak intézményes keretek. Főleg, hogy saját állítása szerint is 7-9 pont között ér a kérdéses kép, bár ő, mint egyedüli kiutat, a szankcionálást látta akkor. Vannak elkeseredett (?) lépések, de ha hibázunk és részint beismerjük, nem szégyen újragondolni azt, sőt, mint inkább ragaszkodni makacsul egy esetleges rossz döntéshez, mág az árral szemben is!


2008. 02. 22. 16:00:04 (126)

proteam

Részemről is (legalábbis jó lenne) :-)

Persze, hogy gondolkoztam ezen. A pontozás nem egy gombnyomás volt. Átfutottak a lehetőségek és nem véletlenül írtam a #49-et.

De éppen azért amit írsz gyakorlatilag semmi értelme nem lett volna a kis pontoknak. A kutyát nem érdekelné, esetleg morgolódna valaki rajta 1 percet.
Tehát semmit nem fejezne ki, amit sajnos így viszont kifejez és hangsúlyoz és felszínre hoz.

Természetesen elismerem a munkát és mint mondtam is a valódi értékét tekintve a szalonban vagy pályázati képként felső harmadba menne.
Bárki is akarja ezt elvitatni - így van (hadd tudjam már mit gondolok).
Ugyanez a kép az április 1-30-ig (3.) VTM futamon simán akár dobogós, de mindenképp pontszerző pontozást kapott volna.
jó jelképesen, mert ugye még nem tudjuk a kiírást


Szerintem király.

2008. 02. 22. 15:51:26 (125)

Kallio

Szerintem már ezen kár filózni, újat már úgy sem mond senki. Részemről egy tanácsot adnék neked proteam:
Ha legközelebb valamit igazságtalannak érzel, de úgy érzed, hogy az óvásnak nincs értelme, akkor ne pontot adj legalább!
Én is veszettül kiakadtam volna, ha 2 hellyel hátrébb kerülök, leesve a dobogóról egy ilyen miatt. Nem csodálkozom phareck reakcióján. Munka volt az ő VT-jével is, nem is kevés.
Legalább 2-3 pontot már csak becsületből is adhattál volna, és akkor phareck csak csendben útált volna téged.:-D
Szóval a pont az már szinte sértés még akkor is, ha valamilyen ideológiát gyártasz mögéje.

Részemről ez volt az utolsó komment ebben a problémakörben.:-)2008. 02. 22. 13:37:15 (123)

Hammer

a hvtm-en nem először fordul elő, hogy valaki, vagy valakik alpári stílust próbálnak behozni a fórumra. ezt eddig sem toleráltuk, ezután sem fogjuk. megkérném a hozzászólókat, hogy vegyenek vissza.


Szerintem sakál.

2008. 02. 22. 13:29:46 (122)

Vinyó

Ha annyira tiszteletben tartnanád a társaidat és akkora élet/VT tapasztalattal rendelkeznél, mint azt hirdeted, leírtad volna a véleményed még a nagy háborgás elején, és a végén visszavonattad volna a pontjaidat. Ezzel elérve azt, hogy mindenki nyugodtan átolvassa, talán részben meg is érti, és ráadásul még fer is lett volna a dolog, de te is ugyanolyan fafej vagy mint bárki más, ugyanannyira nem becsülöd ezzel versenyzőtársadat, ahogy azt te leírtad a maiakról.2008. 02. 22. 12:48:22 (121)

Ja és hogy tisztázzuk: Nekem egyik féllel sincs semmi problémám a történtektől függetlenül. Szép napot!:-)


Szerintem sakál.

2008. 02. 22. 12:47:35 (120)

proteam

igazad van maRzo. És már el is kezdődött jóval korábban. De teljesen érthető módon nem tudjuk dűlőre vinni. Nem az emberek hibájából, hanem mert elég nyálkás téma (nem teljesen kézzel fogható).
Mivel eddig kollektív megoldás nem volt, ezért egyéni megoldást lehet(ett) alkalmazni.


Szerintem király.

2008. 02. 22. 12:44:51 (119)

proteam

Nem rakhatunk 18-as karikát a hvtm kezdőlapjára mert hamar kihalna az oldal ilyen "vénekkel" mint páran :-D
Úgyhogy jöhet mondenki, de csak nyugodtan és békével 8-) kortól függetlenül.


Szerintem király.

2008. 02. 22. 12:44:19 (118)

Na én is hozzászólnék ehhez a témához, ha már ennyire "elfajult". Én is csak azt tudom ismételni, amit már sokan leírtak: az lenne a megoldás, ha vissza vonnánk azt a pontozást, attól függetlenül, hogy milyen érvek támasztják alá, és milyenek állnak ellene. (Szvsz. ebben a konkrét esetben ellene több szól.) Márcsak azért is (amit már szintén sokan leírtak), mert ez egy CP free futam volt - új formákat kellet létrehozni - , phareck pedig átalakította, ráadásul teljesen felismerhető szvsz. az alapkocsi is. Még csak nem is az az eset ez, hogy pl. egy futurisztikus tehergépkocsit faragott belőle, amin aztán tényleg ne lenne egy közös pixel.
Olvastam az erről folyó beszélgetéseket is. Hát nemtudom, nehéz egy döntés. Talán mindkét félt meg lehet érteni. Én proteam pontozásának az okát is megértem talán(?), de!: amit csinált, azt nem most és itt kellett volna elkezdeni, hanem még a VTM kezdete előtt...
Bár nekem nincs sok közöm ehhez, ahogy beleszólásom se, de azért gondoltam leírom a saját véleményem is. Remélem valamit segítettem.


Szerintem sakál.

2008. 02. 22. 12:41:58 (117)

proteam

Tudom. Te tudod, de más nem. Ezért kértem, hogy részleteket ne ragadjun ki, mert másnak egyértelműen az jön le, hogy itt egy köcsög van (én). Mivel nem ismer mindent. lsd.49. komment
Asszem Hammer elég jól megfogta az egész kérdéskört és született egy értelmes és nem vagdalózó hozzászólás. Szerintem érdemes rajta elidőzni.
Aki ezután sem érti és csak nyomul, azzal sajnos nem tudunk mit kezdeni.

Nem a vénség a kérdés, bár talán ezáltal is jobban tisztelem a "társainkat" mint manapság páran. És nem engedek meg ennyire lealacsonyító dolgokat.
A véleményt meg vállalni kell még ha vannak ellenzői is.
Emiatt senkit nem lehet szemétté nyilvánítani.
peace és keep going


Szerintem király.

2008. 02. 22. 12:33:11 (116)

Vinyó

Én meg örülnék ha nem vágnál fel itt a vénségeddel és osztánál ki mindenkit mint "A nagy" tapasztalt. Másrészt tudom az egész storyt. Köszöntem.2008. 02. 22. 12:30:51 (115)

a teljes story le van mentve akit érdekel szivesen át küldöm.


Szerintem sakál.

2008. 02. 22. 12:29:06 (114)

proteam

A teljes story nélkül pls. ne emelj ki részleteket, mert torzít. Meg nem szeretem, ha ennyire szívatnak értetlenül ;-).
A VB-be a többség által megválasztott tagok jutnak be (VTM kiírás).
Bár lehet, hogy most lesz módosítás. Éppen megbeszélés alatt van.


Szerintem király.

2008. 02. 22. 12:20:28 (113)

Vinyó

Kik kerülnek a VB-be? Mert ha lehetséges én szivesen benne lennék.
Egy mondat erejéig én is hozzászólok már, mert én tegnap este végig követtem a dolgot és azt kell, hogy mondjam ez már elég gáz szinten megy. A magyarázatai protimnek nevetségesek, főleg mikor kibökte, hogy a kocsi 7-9 között ér. Támogatom a pontozás megvonását, ugyanis ez így szerintem sem fer.2008. 02. 22. 11:45:10 (112)

Hammer

szerintem nem olvastad el, amit írtam. idézek, hátha egy rövidebb komment jobban átmegy:

"óvd meg a pontozást, a VB majd eldönti szabálytalan-e"

ha az, akkor törlöm.


Szerintem sakál.

2008. 02. 22. 11:41:30 (111)

proteam pontozását töröld a listábol, aztan csa
nemtudom mit modosit ,de talan ezzel kevésbé lesz unfair


Szerintem sakál.

bigyók

fórum


CarToonCard autóskártya a hvtm.hu tunereitól. NEKED