Fórum

Lamborghini Murcielago (13)

Lamborghini Murcielago

Csao! Alapkép Egy olyan vt-vel jövök ami a régebbi idők jellegzetes dolgait próbálja vissza hozni. Számomra az e féle stílus áll hozzám közel hisz mindig ilyesféle vt-ket szerettem volna csinálni. A hatásvadász! Talán itt az idő hogy végre egy jobb képet is tudok csinálni a sok vt mellett. Tudom hogy hibák mindig lesznek de mindig a képességeimnek megfelelően javítom és fejlődök. A kritikákat próbálom jól fogadni de azért néha egy két jó szó jól esik. Talán egy igazi mérföldkőhöz értem. Szóval ez a Murci úgy érzem hogy az eddigi legjobbam bárki bármit mond!!!! 4K is lesz majd egyszer !!!


  • 1
2016. 03. 03. 17:16:56 (5)

szaba18

Nem semmi :-D köszönöm!!!!!!!
Igaz sok apróság ami igazán feldobná és szebbé tenné erre még jobban oda kell majd figyelnem!
(+)(+)(+)2016. 03. 02. 23:23:40 (4)

csmark

Az eddigieken kívül hozzátennék még ezt-azt.
A hátsó traktusnél is vélek felfedezni némi zavart a szárny környékén. Legfőképp az árnyéka zavaró, nem passzol a szög az autó elemeinnek ívéhez és a környezeti világítás irányához. Nem egyszerű az ilyen éjszakai képeknél a megfelelő fény-árnyék játékot belőni, mivel sok különböző erősségű fényforrás van a járgány körül, közelebb-távolabb. Jó példa eme jelenségre a futball-közvetítéseken a játékosok többszöröződő árnyéka a füvön. De akár te magad is megfigyelheted a dolgot saját árnyadon, ha este kimész az utcára egy kicsit sétálni. Talán itt is hasonlóképp kellene egy fő árnyéknak lennie és egy-két halványabb sokszorosítás. Illetve amolyan alapszabály: Ahova "sötétség vetül", oda nem érkezhet fény is. A spoiler szárainak tövénél látszik, hogy a végighúzott fény az árnyék alatt is jelen van, holott nem kéne.
Ha már a fényeknél tartunk: Nagyon "homogén" az autóra vetülése. Az oldalsó tükröződéseken jól látszik, hogy mi a lényeg: A visszaverődő világításnak van egy "magja" és több-kevesebb halványabb, színezett terülése. Ez persze szögtől, fényerőtől, mérettől, távolságtól, formától függ, kísérletezgetni kell, hogy hogyan hihető. A hátsó lökösnél, szélesítésnél is ezt kellene alkalmazni. Az utcai lámpák erősek és közel is vannak, tehát a vetülő fénynek is annak kell lennie, de itt-ott hiányzik a már említett mag, a forrás. A szög miatt nem kell olyan jól kivehetőnek lennie, mint oldalt, de egy picit sejtetni kellene :)
Ééés végül: Játssz a képpel! :) Egy csomó jó elgondolás van rajta, de merészebben, több részlettel kell kivitelezni, hogy igazán üssön. Pl a sárvédőknél látom a - gondolom - metál festésből adódó szemcséket egy-egy ponton. Bátrabban kell keverni azt a dukkóba ;) Plusz néhány élfény, kisebb nagyobb fénypötty és a felszínes szemlélődő figyelmét máris sikerült elvonni a hullámos sárvédőperemről :D A sok apró szösszenet gyönyörködtet igazán egy ilyen képen, ám az is igaz, hogy az ördög lakhelye is egyben, tehát aprólékosan, türelemmel kell megalkotni őket, hogy tényleg szép legyen :) Ezt látom pl a köszübnél. Nagyon tetszik a neon, a fényének visszaverődése a gumin és az idom alján, az ott látható lendületnek, kedvnek és elszántságnak kell kitartania ameddig csak lehet :)
Most lehet, hogy agyon leszek verve, de egy kicsit belekontárkodtam a képbe, amiért a tisztelt alkotótól elnézést kérek, de remélem nem baj. Nagy vonalakban hozzátettem a fenti sorokban vázolt dolgokat, szemléltetés gyanánt: Elöl és Hátul
Zárásképp megjegyezném, hogy nagyon tetszik a paripa formavilága, jól sikerült alkotás :) És csak így tovább, egyre jobb lesz :)


2016. 03. 02. 20:25:34 (3)

szaba18

Köszönöm szépen a véleményeteket! :-) 8-)
Jogos néha szokott is Grab illetve Top segíteni.
DE mivel mikor én elkezdtem ezt (kb 2008) és akkor kértem segítséget bárkitől és semmit se kaptam és talán ezért maradt így hogy, kevésbé szeretnék más segítségére rászorulni, illetve nem nagyon kérek segítséget senkitől..... Én ahol tudok segítek a kezdőknek ahol tudok. Illetve tudom nekem is van hova fejlődnöm. :-)
Nem nagyképűségből írtam csak úgy érzem egy szintet amit még nagyon régen kitűztem talán elértem. De amit most tűztem ki az még nagyon messze van.....
Köszönöm szépen nektek.
...és Vinyó neked te is sok építő kritikával ellátsz !!!


2016. 03. 02. 17:34:18 (2)

Vinyó

Attól félek van ennél jobb képed is. Nézd csak meg a kerékíveket milyen hullámosak? A kerekek is minőségen aluliak sajna és az amúgy pofás szélesítés csavarjai sem az igaziak. Gyepáld azt a PS-t és használj hibakereső embereket!2016. 03. 02. 16:10:40 (1)

pacee

Valóban jól sikerült, de szerintem van ennél jobb munkád is és itt nem a minőségre gondolok, hanem az ötletekre :) A felénk vetülő árnyék széle túl éles lett szerintem és a kerekek, főleg a hátsó, nem túl jó minőségűek. Ezekkel együtt is ötös.


Szerintem sakál.

  • 1

bigyók

fórum


CarToonCard autóskártya a hvtm.hu tunereitól. NEKED